Saul Austerlitz: A Jóbarátok- generáció


  Szerintem nincs olyan ember, aki ne ismerné  az 1994-ben induló Jóbarátok című sorozatot. A sorozatban hat jóbarát a főszereplő, akik minden lényeges/lényegtelen dolgot, szerelmet, bánatot és problémát megbeszélnek, amit egy kis humorral fűszereznek a Central Perkben egy kávé mellett vagy   éppen valamelyik baráti lakásban.

  Tartalom:
Jó reggelt! Tényleg 1994-et írtunk, amikor a televízió műsorra tűzte az első epizódot?

Abban az évben, szeptemberben hat barát ücsörgött a kedvenc kávézójukban, hogy szexről, párkapcsolatokról, munkáról meg az élet egyéb dolgairól trécseljenek - és a mai napig újabb és újabb rajongók fedezik fel Rachel, Ross, Joey, Chandler, Monica és Phoebe életét. A sorozat - tehetséges megalkotóinak köszönhetően - szőröstül-bőröstül bekebelezte a fiatal közönséget. A Jóbarátok volt e korszak legkedveltebb és a legnagyobb hatású televíziós programja. Soha nem tartottak szünetet. De pillantsunk csak bele, mi zajlott a színfalak mögött!

Véleményem( SPOILER):
Ez a könyv remekül bemutatja azt, hogy hogyan találták ki ezt az ötletet
az írók, valamint az ahogyan valóra váltották és  az, hogy hogyan tették a világ legsikeresebb sorozatává. A könyv elején megtudhatjuk, hogy  az írók milyen egyetemet végeztek, korábban hol dolgoztak és hogyan kerültek sorozatok világába. A könyvből megtudhatjuk, hogy hány cím után lett meg az eredeti, hogyan alkották meg a megfelelő karaktereket, a szereplőválogatás lezajlását, a díszlet és jelmez kiválasztását és az epizódok történetének megszületését. Valamint a főcímdal megírásáról és felvételéről is szó esett, ami nagyon izgalmas. Azt viszont senki sem gondolná, hogy az epizódokhoz az írói gárda a saját életéből merített ihletet, a beszélgetések és sztorizgatások során. Persze ezekből csak a vicces és oda illő sztorik kerültek be ténylegesen, amit még vagy tízszer átvariáltak. A könyvben voltak konkrét jelenet leírások és párbeszédek is, aminek nagyon örültem.
A könyv megmutatja, hogy ebben milyen sok munka és kitartás volt és ezek az információk rendkívül különlegessé teszik. 

Összességében:
 Nagyon szerettem olvasni és nagyon érdekes volt  olvasni, ami miatt  még inkább megszerettem  a sorozatot.
A kötetben egy átfogó képet kaptam az egész sorozatról, ami rendkívül izgalmas és az olvasottak után egészen máshogy fogok a Jóbarátokra tekinteni.

Köszönöm, hogy elolvastátok!
Puszi, B!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Péntek Tünde - Csak még egy perc

Vi Keeland - A játszma

L. J. Shen - a szélhámos (bostoni bikák 4.)