Coolen Hoover: Verity

 
Az ember nem nézhet valakire úgy, ahogy ő nézett rám- a teljes múltjával a tekintetében- anélkül, hogy elképzelné a jövőt.


Még sohasem olvastam az írónőtől, de ezzel a könyvvel nagyon megvett! 

Tartalom:
Lowen Ashleigh, az anyagi csőd szélén álló, küszködő író élete állásajánlatát kapja, amikor Jeremy Crawford, a bestseller szerző Verity Crawford férje felkéri, hogy balesetben megsérült felesége helyett megírja az asszony sikersorozatának befejező részeit.Lowen megérkezik a Crawford házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Csakhogy az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét, ami örökre megváltoztatta a család életét.Lowen először úgy dönt, hogy nem mutatja meg Jeremynek a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé válnak, rájön, hogy talán mégis fel kéne fedni Verity mocskos titkait.


Véleményem:


Az egész történet egyszerre felkavaró, megdöbbentő és reménykedő. Az írónő mesterien játszik az érzelmi szálakkal, hiszen egyik pillanatban még jó minden, mondhatni kezd boldog lenni a történet. Aztán a másik pillanatban már megfagy a vér az ereimben a hátborzongató titkoktól, amelyek Verity borzasztó naplójából derülnek ki. Azonban tetszik, hogy Lowen és Jeremy az őket körüllengő nyomasztó légkörben is egymásra találnak. Hiszen ez a törékeny szerelem, ami közöttük szövődik esély egy szebb és boldog jövőre. Azt hiszem az, hogy mindketten sötét múlttal és sok traumával rendelkeznek még jobban összekovácsolta őket. De jövőjüket egy valaki jelenléte beárnyékolja, ő pedig Verity . Verity egy elborult, szeszélyes és kiszámíthatatlan nő, aki halálosan szereti a férjét és bármit képes megtenni, hogy csak őt szeresse. Képes hazudni és gyilkolni, betegséget tettetni. Félelmetesen sötét alak, aki könnyedén manipulálja a szálakat.A történetben futó cselekmény igazán csavaros és rejtélyes volt, ezzel bizonytalanságban tartva az olvasót, aki a végsőkig hezitál a végkimenetelen és a szereplők sorsán. A könyv legvégén is egy óriási csavar található, amely szinte arcul vágja az olvasót a feltételezett igazsággal.




Összességében:

A szereplők könnyen szerethetőek és könnyen lehet velük azonosulni. A történet pedig már- már sokkolóan jó! Letehetetlen, dinamikus, rejtélyes és elképesztő!

Kell ennél több?!




Idézetek:

Ha két ember között felüti a fejét a vonzalom, onnantól már csak két lehetőségük marad: engedni neki, vagy hagyni az egészet. Nincs középút.




Feloldódtam a pillanatban. Nem is szerelem volt ez, hanem...zuhanás.




Ő volt a mindenem, de egy okos nő tudja, hogy csak úgy tarthat meg örökre egy férfit, ha nem mutatja ki, mennyire semmi lenne nélküle.


Köszönöm, hogy elolvastátok! 

Puszi, B!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Péntek Tünde - Csak még egy perc

Vi Keeland - A játszma

L. J. Shen - a szélhámos (bostoni bikák 4.)