Anne L. Green - Törött szárnyakkal (Biztos menedék sorozat)

(...), nem az a bátor ember, aki nem fél. Aki nem fél, az hülye. Le kell győznöd a félelmeid.


Sziasztok! 

Ma egy igazán remek könyvről fogok írni, amely egyszerre fájdalmas, gyönyörű, de legfőképp tanulságos. Mindenkinek tisztaszívből ajánlom, hiszen amellett, hogy egy igazán erős nő felemelkedését követjük nyomon, fontos témákat is boncolgat. 


Tartalom:
Erica és Jack sorsa elválaszthatatlanul egybefonódott. A közös titkuk és az egymás iránt érzett vágyódásuk lehetetlenné teszi a felejtést. Erica csodálatos világot fedez fel a börtönén túl, a szabadság, amit Jack mellett érez, megrészegíti, ugyanakkor halálra rémíti. 
Jack számára az élet azonban még tartogat meglepetéseket. Teljesen tanácstalanná válik, amikor kiderül, hogy a húga halálos beteg, és hogy az Ericával egyre elmélyülő kapcsolata mekkora felháborodást, lázongó indulatokat gerjeszt a családtagjai, barátai körében. 
Az izgalom és az érzelmek is a tetőfokára hágnak, amikor Jacknek választania kell a bosszú és szerettei élete között. 
A Törött szárnyakkal a Biztos menedék-sorozat második, befejező része, amelyben Anne L. Green rávilágít arra, hogy nem minden történet jó vagy rossz, ahogy nem is fekete vagy fehér.

Véleményem: 
A Törött szárnyakkal  méltó folytatása és lezárása a sorozatnak, amely egyezerre fordulatos, izgalmas és tanulságos. A regény egy rendkívül erős és bátor nő jellemfejlődését mutatja be, amelyen keresztül fontos üzenet közvetítődik a világnak. Felhívja a figyelmet a mentális és fizikális bántalmazásra, amely sajnos olyan gyakori a társadalmunkban. A főszereplő személyén keresztül betekintést nyerhetünk egy bántalmazott személy gondolkodásmódjába és abba, hogy miért nem tud lépni önmaga védelme érdekében. Azonban az egész sorozat felhívja a figyelmet az önmagunkba vetett hit fontosságára, a lépni akarásra a boldogság felé. Hiszen minden ember megérdemli azt, hogy boldog és szabad legyen! Ez a könyv pedig gyönyörűen, de annál is fájdalmasabban mutatja be egy sebzett, szárnyaszegett nő újbóli szárnyalását!

Imádtam minden sorát, hiszen egyszerre gyönyörű és fájdalmas, de mégis felemelő. Rendkívüli sorozat, mely belopta magát a szívembe! 

Idézetek: 
Ahogy a szitakötő szivárványszínű szárnyai áteresztik a fényt, úgy engedd be te is az életedbe a ragyogást. Élvezd a szabadságot, kezdj el repülni.

Süvít majd a levegő körülöttem, de én mégsem félek. Törött szárnyakkal is repülni fogok. Szabad leszek végre.

Köszönöm, hogy elolvastátok!
Puszi, B!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Péntek Tünde - Csak még egy perc

Vi Keeland - A játszma

L. J. Shen - a szélhámos (bostoni bikák 4.)