Kathryn Nicolai - Álmodj szépeket!

Egy kis türelemmel és kitartással valójában majdnem minden megjavítható, és újra zenélni kezd.

Sziasztok! 

Egy igazán különleges könyvről fogok írni, amely felnőtteknek szóló egyszerű, de mégis megnyugtató történeket tartalmaz.


Tartalom:

A folyton zakatoló elmének is jár a pihenés

Ha csak nagy nehezen tudsz elaludni, vagy felébredsz az éjszaka közepén, vagy ha szorongva végzed a napi teendőidet, Kathryn Nicolai Álmodj szépeket! című kötetében remek módszert találsz az elme elalvás előtti megnyugtatására, amely a klasszikus esti mesék örökérvényű vonzerején alapszik.

Az Álmodj szépeket! több millió podcasthallgató által már jól ismert és kedvelt történetei az öröm és az ellazulás apró, édes pillanatait veszik sorra. Valaki tavasszal orgonát csen egy elhagyatott tanyaház kertjéből. Valaki a szentjánosbogarak röptét figyeli a teraszról egy nyári éjen. Milyen egy kirándulás a közeli almaborpréshez ősszel? Milyen részt venni barátainkkal a karácsonyfa égőinek ünnepi meggyújtásán a parkban?

Véleményem: 

Rendkívüli könyv, mely telis- tele van egyszerű, de mégis lelket melengető történetekkel, amik ellazítják és megnyugtatják az olvasót. A történetek az Álomfalu nyugalmába kalauzolják az olvasót, ahol a mindennapi stressz és szorongásból kilépve átlépünk a megnyugvásba, egy pihentető elalvásba. A rövid történetek rávilágítanak az élet apró csodáira, értékeire. És még arra, hogy  az igazi pihenés lényege a test és a lélek kölcsönös pihenése. 

Viszont a remek elalvás mellett segítséget nyújt a szorongások ellen is, hiszen remek meditációs gyakorlatokkal látja el az olvasót, amelyet még megspékel némi remek receptekkel  és kedves kis illusztrációkkal. 

Nagyszerű érzés volt olvasni minden sorát, nekem nagyon sokat segített mind az elalvásban, mint a hétköznapi szorongások leküzdésében. Csak ajánlani tudom mindenkinek, akinek úgy érzi szüksége van rá! 


Idézetek:

Az erdei csönd valójában nem az erdő csöndje, hanem a miénk, bennünk teremtődik meg, amikor ott járunk. 

A gyerekeknek megvan az a képességük, hogy az egyszerű, mindennapi dolgokban is csodát lássanak. 

Részben azért olyan izgalmas, ha az embert ilyen sok könyv veszi körül. Bármelyiket levehetjük, ahogy ott sorakoznak mellettünk, olvasni kezdhetjük, és sosem lehet tudni, hogy melyik szól majd hozzánk, melyik döbbent meg, melyik nevettet meg vagy fakaszt könnyekre, vagy változtatja meg az egész életünket. 


Köszönöm, hogy elolvastátok!

Puszi, B!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Péntek Tünde - Csak még egy perc

Vi Keeland - A játszma

L. J. Shen - a szélhámos (bostoni bikák 4.)