Borsa Brown - A matador (Spanyol tűz 1.)



Spanyolország, bikaviadalok, egy mindent elsöprő szerelem, bosszúvágy és a titkokkal teli jövő. 


Borsa Brown könyve elkalauzol minket a vágyaktól fűtött spanyol utcákra, amikor is az álmok szárnyán belecsöppenünk egy időtlen és tiltott szerelem történetébe, ahol a szerelmesek egy szenvedélyes tangót járva elmerülnek az érzések adta kavargó folyamban. 

José és Rosa szerelme az elejétől kezdve tiltott volt, de ez nekik mit sem számított. Együtt nőttek fel és együtt értek felnőtté, az érzéseik pedig oly szinten vonzották őket egymáshoz, hogy talán egymás nélkül nem is tudnának élni. Vagy mégis?

Rosa és José természete tűz és víz, míg a fiú türelmes és csendes addig a lány cserfes és dölyfös. Ellentétek, mégis vonzzák egymást. A történetük olvasása közben végig azon töprengtem vajon két ilyen különböző személyiségű ember, hogyan is szeretheti egymást ennyire. Vajon van nekik jövőjük? De aztán rájöttem, hogy a szerelemben nem számít semmi, hiszen az egy megsemmisítő érzés egy állandó tánc a társaddal és saját dacoló érzéseiddel is. Az írónő nagyon szépen és érzékletesen mutatja be ezt nekünk Rosa és José történetén keresztül.

Rosa egy gazdag család sarja, aki könnyedén elérheti az álmait és mindent amit kiejt a száján azt ő meg is kaphatja. José egy dolgos és szerény családba született, akik történetesen Rosa szüleinek dolgoznak. A két szerelmest elválasztják a társadalmi konvenciók, illetve a saját nézeteik összeférhetetlensége. Hiszen Rosa állatvédő és szó szerint gyűlöli a bikaviadalokat, viszont José mióta csak életében először bikaviadalt látott azóta ő is matador szeretne lenni... Vajon melyik fog győzni? Az álmok vagy a szerelem?

Izgalmakkal és érzelmekkel teli történet ez, mely egy végtelen táncra hívja az olvasót Spanyolország rejtekeibe, ahol a vágy és a szenvedélyek alkotta ritmusra felcsatolhatjuk a tánccipőt vagy éppen egy pillanatra mi is a bikával szembe állhatunk. Tetszett, hogy olvashattam a gondolataikban az érzéseikben.  

Ez volt az első könyv, amit az írónőtől olvastam, de úgy gondolom, hogy nem az utolsó. Rendkívül várom a történet folytatását! 

 

  Pont úgy szerette, hogy ha megkérdezték volna tőle,mint szeret benne, elkezdte volna felsorolni, majd legyintve azt mondja: mindent. Úgy mindent, hogy az meghatározhatatlan. Hogy az magában foglalja a mindent ugyanúgy, mint a semmit.

A könyvet, itt találod: https://alomgyar.hu/konyv/a-matador


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Péntek Tünde - Csak még egy perc

Vi Keeland - A játszma

L. J. Shen - a szélhámos (bostoni bikák 4.)