Zubor Rozi - A kulcs

A gyönyörű borító egy nagyon komoly és mély jelentéssel bíró történetet rejt, ami sok-sok komoly témát fejteget. Zubor Rozi könyve magával ragadja az olvasót és onnan nem is ereszti, mélységekig viszi tradíciókon és nők életének hullámvölgyein át, az anyaság örömein keresztül, egészen a gyász feldolgozásáig. 

Számomra igencsak megrázó volt olvasni ezt a történetet és idő is kellett, hogy megemésszem az egészet, hiszen miközben olvastam ennek a családnak a történetét akaratlanul is sajátom jutott eszembe. 

Beáta az anyja hírtelen halála után talál egy kulcsot a táskájában, amin egy ismeretlen férfi neve áll. Ugyanattól a férfitól talál pár üzenetet édesanyja telefonjában, amitől rá kell döbbennie ebben a fájdalmas időszakban, hogy talán az édesanyja élete nem is volt olyan tökéletes, mint azt vélték látni. Mindene megvolt, gyerekek egy férj, aki megnevetteti és a rózsakapu.. Vajon mi romolhatott el? Szilvi lánya pont ezt kutatja, miközben az Ő életében is nagy fordulatok következnek.

Zubor Rozi érzékletesen, de mélyen ír arról, hogy milyen egy ifjú feleségnek, majd anyává válni, amibe be is tekinthetünk Szilvi gondolatain keresztül. Ír arról, hogy egy anya sokszor azt érzi, hogy elrontotta valahol, arról hogy mit gondol és érez amikor boldog pillanatok keringenek körülötte és a nehezebb időszakokban, milyen nehéz is. Megírja azt, hogy sokszor az anyák lemondanak dolgokról, célokról, amiknek nem kellene feltétlenül így történniük. Hiszen életed kulcsa a kezedben van csak használnod kell!

Ez a könyv lebilincselő és egyszerre szívet tépő. A hangulata és a mondanivalója egyszerűen székhez szegez és nem ereszt míg ezernyi meg ezernyi érzést ki nem csal az olvasójából.  

Ne felejtsd, a saját életed kulcsa a te kezedben van. Ha megvan az ajtó, nyisd ki!
A könyvet, itt találod: https://alomgyar.hu/konyv/a-kulcs

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Péntek Tünde - Csak még egy perc

Vi Keeland - A játszma

L. J. Shen - a szélhámos (bostoni bikák 4.)